2233223 – 021

تلفن پشتیبانی موسسه

8:30 – 20:30

ساعت کاری موسسه

رجوع از هبه وکیل مهتاب صفری

هبه و رجوع از هبه چیست؟

هدیه در علم حقوق هبه نامیده می شود که هدیه دهنده را واهب ، هدیه گیرنده را متهب و مالی که هدیه داده شده است را عین موهوبه گویند. امروزه تعداد دعواهای رجوع از هبه بسیار زیاد شده است. مثلا شخصی در دوران دوستی خودرویی هدیه داده است و پس از پایان رابطه قصد بازپس گرفتن آن را دارد. ابتدا به قوانین مرتبط با هبه مراجعه می کنیم تا چنانچه با چنین خواسته ای مواجه شدید بتوانید از خود دفاع کنید یا حق خود را بازگردانید.

هر چند دعوای هبه و رجوع از هبه از جزئیات بسیاری برخوردار است و مراجعه به وکیل بسیار راهگشا می باشد. وکیل مهتاب صفری با تخصص در زمینه دعاوی خصوصی بهترین و دلسوزترین راهنمای شما در این مسیر خواهد بود.

رجوع از هبه با مشاوره وکیل پایه یک

ماده 47 قانون ثبت: در نقاطی که اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی موجود بوده و وزارت عدلیه مقتضی بداند ثبت اسنتد ذیل اجباری است:

1.کلیه عقود و معاملات راجع به عین یا منافع اموال غیر منقول که در دفتر املاک ثبت نشده اند.

2.صلح نامه هبه نامه و شرکت نامه.

ماده 48 قانون ثبت: سندی که مطابق موارد فوق باید به ثبت برسی و به ثبت نرسیده در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نیست.

ماده 810 قانون مدنی: هبه ممکن است معوض باشد بنابرین واهب می تواند شرط کند که متهب مالی را به او هبه کند یا عمل مشروعی را مجانا به جا آورد.

ماده 803 قانون مدنی: بعد از قبض نیز واهب می تواند با بقای عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:

1.در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد متهب باشد.

2.در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.

3.در صورتی که عین موهوبه از مالکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهرا مثل اینکه متهب به واسطه فلس محجور شود خواه اختیارا مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود.

ماده 807 قانون مدنی: اگر کسی مالی را به عنوان صدقه به دیگری بخشد حق رجوع ندارد.

همانگونه که پیشتر گفته شد دعوای رجوع از هبه دعوای پر جزئیاتی است و راه های زیادی برای متهب وجود دارد تا واهب را بازنده این دعوا بنماید لذا بهره مندی از وکیل متخصص بسیار اهمیت دارد پیشنهاد می شود از تخصص وکیل مهتاب صفری در این زمینه کمک بگیرید.

 

رجوع از هبه تماس با وکیل

عقد هبه بلاعوض اگرچه عقد جایزی است و رجوع واهب از هبه پس از قبض نیز صحیح است ولی در شقوق و بخش هایی از عقد هبه از جمله در مواردی که متهب در عین موهوبه تصرف کرده باشد و یا اینکه متهب از ارحام واهب باشد که در قانون مدنی در بندهای 1 تا 4 ماده 803 و همچنین ماده 805 و 806 و 807 عقد هبه بلاعوض از طرف واهب لازم می گردد و به همین علت در ماده 803 قانون مدنی در این موارد حتی با وصف بقای عین موهوبه واهب حق رجوع به عین موهوبه را ندارد.

همچنین در عقد هبه معوض که عوض به واهب داده شده باشد حق رجوع برای واهب وجود ندارد.

احقاق حقوق خود را به وکیل مهتاب صفری بسپارید

مهتاب صفری وکیل پایه یک دادگستری با بیش از 10 سال سابقه درخشان وکالت در حوزه های قضایی ، کیفری ، ملکی ، حقوقی ، خانواده ، سایبری و … آماده ارائه خدمات حقوقی و وکالت به شما عزیزان می باشد.